Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

18 Μαΐου, Τα μουσεία γιορτάζουν, Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Μουσείο και Παιδικό Κοινό

 
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Κάθε χρόνο η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για το 2015 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Στην Ελλάδα  στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 50 δημόσια μουσεία και σχεδόν 30 αρχαιολογικοί χώροι, με πλήθος εκθέσεων, ημερίδων, διαλέξεων, θεματικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσικών εκδηλώσεων κ.ά.

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Με την ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας εορτασμού των Μουσείων παραπέμπουμε σε ένα ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με το Μουσείο και το Παιδικό Κοινό 
ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ΕΔΩ

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου