Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο.

http://margaritakia.gr/2-anartiseis/235-i-proti-mera-sto-nipiagogeio

Παιχνίδια γνωριμίας: Τα παιδιά συστήνονται στις κυρίες τους και στους συμμαθητές τους και καθένας που λέει το όνομά του παίρνει από τη νηπιαγωγό και φορά μπροστά του τη μαργαρίτα με το όνομά του.
Στη συνέχεια ένα- ένα παιδί τρέχει στην παρεούλα γύρω από τους συμμαθητές του τραγουδώντας: "Τρέχω τρέχω και καλπάζω και σε σένα σταματώ. Χάρισέ μου το όνομά σου για να το έχω φυλαχτό".
Το παιδί στο οποίο σταματά λέει το όνομα και μπαίνει μπροστά του και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρις ότου όλα τα παιδιά να βρίσκονται το ένα πίσω από το άλλο και να έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο τρενάκι.
Συνεχίζοντας τα παιχνίδια γνωριμίας παίζουμε με τις μισές καρδιές που είναι απλωμένες στο πάτωμα. Τα παιδιά ψάχνουν το άλλο τους μισό και το ρωτάνε το όνομά του.
 Τα μεγάλα νήπια φορώντας την καρτέλα του βοηθού βρίσκονται δίπλα στα μικρά νήπια και τους εξηγούν πώς παίζουμε στην τάξη μας.
Τέλος, όλοι μαζί φτιάχνουμε την πρώτη μας ζωγραφιά για τη φετινή σχολική χρονιά.
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου