Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τα παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!!


Μεγάλη σημασία έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ρόλο του παιχνιδιού στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού... το θεωρούσαν σπουδαίο, σημαντικό αγαθό γιατί προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και καλλιεργεί το πνεύμα, τη δημιουργικότητά τους...    

 Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για περισσότερα



Κάναμε εικονική περιήγηση για να δούμε και να γνωρίσουμε τα καλύτερα εκθέματα  αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό του Κεραμεικού κ.α.

Πατήστε επάνω στο σύνδεσμο για να να περιηγηθείτε




Μέσα από την παρουσία  σε μορφή power point που μας έστειλε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  γνωρίσαμε μέσα από ευρήματα των ανασκαφών της Πέλλας τα αρχαία παιχνίδια που υπάρχουν στο μουσείο μας.  Βρήκαμε αντίστοιχα σύγχρονα παιχνίδια που υπάρχουν στην τάξη μας και παρατηρήσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές.








Τα παιδιά βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τα παιχνίδια, βρίσκουν τις αντίστοιχες εικόνες που υπάρχουν σε καρτέλες και τα αντίστοιχα σύγχρονα παιχνίδια που υπάρχουν μέσα στην τάξη μας και τα ταξινομούν. 









































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου