Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

"Ταξίδι στην μαγική Αστροχώρα!!!"


Σήμερα τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα υπέροχο, μοναδικό  ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, στη μαγική Αστροχώρα, με συνοδοιπόρο την καταξιωμένη μουσικό και συγγραφέα κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη και τον αγαπημένο μας φίλο, Ασηλάμπα Ντελασύ, τον γίγαντα με την τρυφερή καρδούλα, που ζει στην Αστροχώρα, μια ήσυχη πολιτεία στην άκρη της γης. Η φωνή του τρομερή και το γέλιο του βροντή και όταν φταρνιζόταν έρχονταν τα πάνω κάτω, γρήγορος σαν τον άνεμο, με το ένα πόδι στο νησί και τ’ άλλο στη βουνοκορφή, όταν δε άπλωνε τα χέρια έφτανε μέχρι τα αστέρια. Ήταν ο ντελάλης της πολιτείας, ντελάλη εδώ, ντελάλη εσύ έγινε σιγά σιγά ο Ασηλάμπα Ντελασύ.

Στην ιστορία μας λοιπόν ο Ασηλάμπα Ντελασύ πρέπει σε επτά μέρες που είναι η γιορτή της Άνοιξης να ειδοποιήσει τους άρχοντες στις άλλες πολιτείες έπειτα από εντολή του Βασιλιά της Αστροχώρας. Πραγματικά μέχρι το βράδυ τους είχε ειδοποιήσει όλους για τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου. Μια μέρα πριν από το μεγάλο γεγονός όμως, ένας βοσκός είδε τον Ασηλάμπα Ντελασύ να πιάνει τα αστέρια που έπεφταν από τον ουρανό. Τότε όλα άλλαξαν στην πολιτεία της Αστροχώρας: από ήσυχη έγινε ανήσυχη γιατί μαζί με τα αστέρια χάνονταν οι ελπίδες και τα όνειρα των κατοίκων της. Οι ευχές τους! Ένα μικρό κορίτσι θα λύσει την παρεξήγηση και θα πει την αλήθεια στο γίγαντα. Γιατί στα αλήθεια …

"όταν πέφτει ένα αστέρι,
κάνε μια ευχή
και τ’ αστέρι της καρδιάς σου
θα τη βγάλει αληθινή!"

Πηγή: Το αστέρι του γίγαντα

Μέσα από την υπέροχη αφήγηση, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, ταξιδέψαμε, ονειρευτήκαμε, ταυτιστήκαμε με τους ήρωές μας.  Οι  εντυπώσεις μας φανταστικές, οι εμπειρίες μας μοναδικές!!! 


Ο Ασηλάμπα Ντελασύ...






Και η μαγική Αστροχώρα!!!


Η αγωνία κορυφώνεται...








Το ταξίδι στη μαγική Αστροχώρα ξεκινά...













Οι ήρωές μας... Ο Ασηλάμπα Ντελασύ και η γοργόνα



Τα δωράκια μας!!!


Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Μαριβίτα Γραμματικάκη που μας βοήθησε να κάνουμε αυτό  το παραμυθένιο ταξίδι στη μαγική Αστροχώρα,  την μοναδική εμπειρία που μας πρόσφερε, γεμάτη όμορφα συναισθήματα, τρυφερές, ζεστές αγκαλίτσες και φωτεινά χαμόγελα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου