Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού - Άη Βασίλη... έχεις γράμμα!!!


Οι μέρες κυλούν όμορφα, χαρούμενα, γιορτινά… τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά κοντοζυγώνουν… η χαρά, το γέλιο, το τραγούδι και η μουσική καθημερινά προσφέρουν ένα κλίμα εορταστικό στο δικό μας νηπιαγωγείο… δεν περνάει μέρα που να μην κάνουμε αναφορά στον λατρεμένο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους Άγιο Βασίλη… άλλωστε μικροί, μεγάλοι, όλοι περιμένουμε αυτές τις μέρες το δωράκι μας από τον   Άγιο Βασίλη και θα  θέλαμε με κάποιο τρόπο  να επικοινωνήσουμε μαζί του  ώστε να πραγματοποιήσει τις ευχές μας!!!

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού σήμερα  

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, πρέπει να ζουν σε μία κοινωνία που σέβεται και προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.
Πριν από 68 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α., ενώ ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας.
Το 1989 γεννήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Convention on the Rights of the Child). Πρόκειται για μια διεθνής συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λέει πως όλα τα παιδιά γεννιούνται με βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.


Με τα Απίθανα Νηπιάκια μας, παρακολουθήσαμε και σχολιάσαμε το παρακάτω υπέροχο animation  video από παιδιά με τα δικαιώματα του παιδιού.


Γράψαμε  το πολυπόθητο αυτό γράμμα… αποτυπώσαμε στο χαρτί τις επιθυμίες μας για τους αγαπημένους μας αλλά και για όλα τα παιδιά του κόσμου.
"Άγιε μου Βασίλη, είμαστε τα "Απίθανα Νηπιάκια" από το 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών. Σε παρακαλούμε να φέρεις για όλα τα παιδάκια δώρα.Να μας χαρίσεις υγεία, χαρά και ευτυχία και να έχει όλη η γη ειρήνη. Σ' ευχαριστούμε και σε αγαπάμε".














Ζωγραφίσαμε τις επιθυμίες μας - τα δικαιώματά μας, επάνω σε χρωματιστά μπαλόνια και τις στείλαμε στο Άγιο Βασίλη για να τις διαβάσει και να τις πραγματοποιήσει.
"Άγιε μου Βασίλη... έχω δικαίωμα και επιθυμώ να έχω... φαγητό, νερό, σπίτι, σχολεία, βιβλία, παιχνίδια, υγεία, φάρμακα,  ρούχα, αγάπη, χαρά, ελευθερία...




To video με τις φωτογραφίες από τη δραστηριότητα: "Άγιε μου Βασίλη έχω δικαίωμα και επιθυμώ να έχω..."



Γράψαμε γράμμα και ζωγραφίσαμε ο καθένας το δικό του δώρο που θέλει  από τον Άη Βασίλη και όλα μαζί τα βάλαμε σε ένα φάκελο για να τα ταχυδρομήσουμε. 






Άη Βασίλη... έχεις γράμμα!!!



Φουσκώσαμε χρωματιστά μπαλόνια, γράψαμε επάνω με τις επιθυμίες μας τα δικαιώματά μας και προτού φύγουμε από το σχολείο το μεσημέρι καλέσαμε μέσα τους γονείς,. Τους μιλήσαμε για αυτήν την ημέρα, φωνάξαμε τα δικαιώματά μας, πήραμε και δώσαμε γλυκά φιλάκια και ζεστές αγκαλίτσες, και με  τα μπαλόνια μας στο χέρι  αποχαιρετήσαμε το σχολείο.



Όλη μαζί μια νέα αρχή, μια νέα ελπίδα...
Κάθε παιδί αξίζει...  ένα χαμόγελο,  μια ζεστή αγκαλιά,  ένα χάδι τρυφερό...
Γιατί τα παιδιά είναι η ζωή μας!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου