Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Θα γίνω μάγειρας παιδιά κι ότι μαγειρεύω θα το τρώω με χαρά!!!


Η μαγειρική είναι μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες  των  παιδιών στο σχολείο. Στο νηπιαγωγείο μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και στα πλαίσια διάφορων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασχολούμαστε με διάφορες συνταγές μαγειρικής. Αρέσει πολύ στα παιδιά, προσφέρει χαρά και διασκέδαση γι αυτό  και το ζητούν συχνά τα Απίθανα Νηπιάκια  μας. Συνάμα προωθεί τη συνεργασία, τη δημιουργική σκέψη των παιδιών, δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες και ικανότητες και συνδέεται με τα  γνωστικά αντικείμενα, τη γλώσσα, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.
Έτσι, καθώς ο χώρος του νηπιαγωγείου μας προσφέρεται, μιας και διαθέτει κουζίνα μέσα στην τάξη, σκεφτήκαμε να καθιερώσουμε ως μέρα μαγειρικής την πρώτη και την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα από τώρα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Την πρώτη Παρασκευή θα μαγειρεύουμε πρωινό και την τελευταία Παρασκευή μεσημεριανό.

Πρώτη κρύα, τσουχτερή, χειμωνιάτικη  Παρασκευή σήμερα του μήνα Φλεβάρη και για πρωινό τι άλλο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε από μια ζεστή, γευστική, λαχταριστή  κρεμούλα βανίλιας.  


Όλα τα υλικά στο τραπέζι και το εργαστήρι μαγειρικής παίρνει σάρκα και οστά.

"Έχουμε σας λέω πανηγύρια.
Φέρτε πιάτα, φέρτε και ποτήρια.
Μάγειρας Τσελεμεντές θα γίνω..."


Θα χρειαστούμε: Μια μεγάλη κατσαρόλα, μια κουτάλα για το ανακάτεμα, ένα μπολ,  γάλα, σκόνη κάστερ πάουντερ, ζαχαρίτσα και κανελίτσα.





Οι μικροί μάγειρες,  με τη βοήθεια της κυρίας Χρύσας και της κυρίας Στέλλας, εν δράσει!!! Πλύναμε καλά τα χεράκια μας και τα καθαρίσαμε με υγρό αντισηπτικό.... 


Έτοιμοι για δράση!!! 








Για να να μυρίσουμε και να δοκιμάσουμε λιγάκι!!!Νόστιμο που είναι!!!






Το γάλα μας έχει ζεσταθεί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα...




Σε λίγα λεπτά είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τη γευστικότατη και μυρωδάτη κρεμούλα μας!!!






Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! 







Δε χορταίνουμε!!!


Ήταν μια μέρα υπέροχη!!! Μια μέρα γεμάτη χαρά, ενθουσιασμό, γεύσεις και μυρωδιές!!! Μια μέρα απολαυστική!!! Σειρά έχει το μεσημεριανό!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου