Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Σεμινάριο:Το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016
Η Μαρία Πετκανοπούλου ήταν και πάλι κοντά μας!
Αυτήν τη φορά στην Αριδαία, προσφέροντας ένα επιμορφωτικό σεμινάριο στις/ους νηπιαγωγούς Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας, πολύ ουσιαστικό, πρακτικό και σημαντικό για την εκπαιδευτική πράξη στο νηπιαγωγείο.
Τίτλος:Το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία
Είδαμε πλούσιες και ποικίλες ιδέες για αυτοσχέδια επιτραπέζια αλλά και επιδαπέδια παιχνίδια που η ίδια εφαρμόζει στην τάξη της αλλά ακούσαμε, επίσης, να μας λέει πως ακριβώς χειρίζεται διδακτικά την παραγωγή τέτοιων παιχνιδιών με τα νήπια. Μας έδωσε  ιδέες και προτάσεις για την παρακίνηση των παιδιών να ασχοληθούν με αυτά, για την ελευθερία και δημιουργικότητα που διαπνέει την τάξη της αλλά και για το πως οι αυτοσχέδιες κατασκευές παιχνιδιών από τα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν για τη/ο νηπιαγωγό εργαλείο εκτίμησης της επίδοσης των μαθητών και της κατάκτησης γνωστικών ικανοτήτων τους.
Το εργαστηριακό μέρος του σεμιναρίου με τις κατασκευές παιχνιδιών από ομάδες νηπιαγωγών με βάση τις ιδέες τους και τις ανάγκες τους ήταν επισφράγισμα στη νέα γνώση και μια καινούρια εμπειρία. Πράγματι οι ιδέες που προέκυψαν ήταν πολύ σύνθετες, δημιουργικές, με πρωτότυπη θεματολογία! (φωτό)
Μαρία, εκ μέρους όλων των νηπιαγωγών που συμμετείχαν σε ευχαριστούμε θερμά και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σου!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου