Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωγραφική με το ψαλίδι.

Ζωγραφική με το ψαλίδι.

Γνωρίζουμε τον Γάλλο ζωγράφο Henri Matisse και τα κολάζ χαρτοκοπτικής του που ήταν απλά μα πρωτοπόρα. Στα 71 του χρόνια επιδόθηκε σε έναν πυρετώδη επαναπροσδιορισμό της τέχνης του-μιας και, καθηλωμένος στο κρεβάτι, αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει να ζωγραφίζει με τον παραδοσιακό τρόπο.
Μέσα στηνταλαιπωρία αυτής της οδυνηρής περιόδου δημιούργησε τα πλέον εντυπωσιακά και ολοκληρωμένα έργα του, τα gouaches decoupees, με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής. Βλέπουμε μαζί με τα παιδιά πολλά από τα έργα του, που είναι φτιαγμένα  με τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία, και αποφασίζουμε να ζωγραφίσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο.Ξεκινάμε να σκίζουμε χρωματιστά χαρτιά γλασσέ σε ακανόνιστα σχήματα δίνοντας την δική μας εκδοχή στο έργο του Ματίζ "Σαλίγκαρος".
Κι αφού μαθαίνουμε να σκίζουμε χαρτιά προχωράμε στη σωστή χρήση του ψαλιδιού και στους κανόνες χρήσης τόσο του ψαλιδιού όσο και της κόλλας.  Σε πρώτη φάση κόβουμε κομάτια από πλαστελίνες και τα προσθέτουμε σε έναν δοσμένο κύκλο δημιουργώντας το πρώτο ανθρωπάκι της χρονιάς.




































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου