Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα βήμα επικοινωνίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι νηπιαγωγοί,

η εποχή των blogs είναι μία αναπόφευκτη πραγματικότητα.

Έχει κατακτήσει ένα μέρος της καθημερινής ζωής σε πολλούς από εμάς.

Οι bloggers μπορούν να ενημερώσουν και να ενημερωθούν μεταξύ τους για διάφορα κοινά θέματα, να "ανεβάζουν" τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες, τις ιδέες τους, τα νέα τους σχετικά, άσχετα, θετικά, αρνητικά, κομψά, άκομψα, επιθετικά ή αμυντικά, ουδέτερα ή ενθουσιαστικά, όμως γρήγορα, άμεσα και δραστικά. Σκέφτηκα λοιπόν πως η δική μας κοινή ιδιότητα (επαγγελματική βασικά, αλλά όχι μόνο) μπορεί να είναι κοινός τόπος, σημείο σύγκλισης για αυτό το blog. Έχουμε ένα επικοινωνιακό εργαλείο (ηλεκτρονικό βέβαια) πολύ χρήσιμο.
Όπερ και εγένετο. Μόλις δημιουργήθηκε. Νεογνό να γνωρίσει το δικό του κόσμο. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει. Περιμένει να γνωρίσει εσάς τις/τους ίδιες/ους, τα παιδιά της τάξης σας, τις δράσεις σας, τις ιδέες σας, τις ανησυχίες σας και πολλά άλλα που εσείς θα διαλέξετε. Μπορείτε να σχολιάσετε κάθε ανάρτηση αλλά και να στείλετε δική σας.
Το blog αυτό δεν φιλοδοξεί να έχει "υπηρεσιακό" ή να επιδεικνύει μόνο επαγγελματικό χαρακτήρα. Μπορούμε να μοιραστούμε ακόμη από ανέκδοτα μέχρι συνταγές, από ταξιδιωτικές εμπειρίες μέχρι μυστικά ομορφιάς από ειδήσεις μέχρι προσωπικές μας σκέψεις, από φωτογραφίες μέχρι βιντεάκια, από ιστοσελίδες μέχρι...ό,τι χωράει η φαντασία μας.
Ξέρω πως εμείς οι νηπιαγωγοί είμαστε πάντα πρωτοπόροι στο νέο, το διαφορετικό, το καινοτόμο. Εμπρός λοιπόν να το αποδείξουμε για άλλη μία φορά.

Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, η σύμβουλός σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου