Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο αφήγησης

Σεμινάριο αφήγησης με την Ανθή Θάνου

“οι ήρωες των παραμυθιών φτάνουν πολύ μακριά, ως την άκρη της γης. Εμείς θα τους ακολουθήσουμε κι ύστερα θα αφηγηθούμε τα κατορθώματά τους”


     Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα πειραματιστούν και θα ανακαλύψουν το δικό τους τρόπο να αφηγούνται, γιατί κάθε αφηγητής δεν είναι απλός μεταδότης της παράδοσης ασκεί ελεύθερα την τέχνη του. O αφηγητής, δεινός χειριστής του λόγου και των ανεξάντλητων εκφραστικών μέσων της ανθρώπινης φωνής, μπαίνει στο κέντρο και αναλαμβάνει την ευθύνη της παραμυθίας της παρηγοριάς αλλά και της διασκέδασης της ψυχαγωγίας. Είναι αυτός που θα μιλήσει για τα αληθινά πράγματα της ζωής με ένα μη πραγματικό τρόπο. Θα τολμήσει να πει για τη ζωή, για το θάνατο και για τον έρωτα, για τις αξίες και τα όνειρα που κάθε άνθρωπος θέλει να έχει. Θα τολμήσει να αφυπνίσει τις ναρκωμένες συνειδήσεις μας.

Κατα τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δουλέψουμε:
1 Τεχνικές αφήγησης (χρήση φωνής, κίνηση, ρυθμός,στάση σώματος, σκηνοθεσία αφήγησης, απεύθυνση κτλ)

2 Τεχνικές μυθοπλασίας (καθημερινά ερεθίσματα αφορμή για μια ιστορία,)

3 Διαφορετικά είδη λαϊκού λογου (παραμύθια, παραδόσεις, ταχταρίσματα,
νανουρίσματα κτλ)
4 Μουσική και αφήγηση (μουσική συνοδεία, ο αφηγητής -μουσικός)


Το σεμινάριο ξεκινάει το Νοέμβρη εως τον Απρίλιο. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 5-8 στο Λαογραφικό&Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης Βασ. Ολγας 68.
Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου θα είναι βιωματικός.
Το κόστος είναι 50 ευρώ το μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες: 2310357184 / 6972090407 paramithanou@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου