Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Επικίνδυνες οι επιπτώσεις τηλεόρασης και υπολογιστή ακόμα και για τα παιδιά.

Επικίνδυνες οι επιπτώσεις τηλεόρασης και υπολογιστή ακόμα και για τα δραστήρια παιδιά.   
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Bristol, τα παιδιά που ξοδεύουν παραπάνω από δύο ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, ανεξάρτητα από το πόσο δραστήρια είναι, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα.
Η έρευνα διεξήχθη σε 1.000 περίπου παιδιά ηλικίας 10-11 ετών. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο κατέγραφαν πόσες ώρες της ημέρας ξόδευαν μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση, καθώς και τα συναισθήματα που τους προκαλούνταν. Με ένα ειδικό μηχάνημα επίσης καταγραφόταν η φυσική τους δραστηριότητα. Στο τέλος, διαπιστώθηκε πως οι περιπτώσεις εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων ήταν κατά 60% περίπου υψηλότερες στα παιδιά που έβλεπαν τηλεόραση ή έπαιζαν υπολογιστή παραπάνω από 2 ώρες ημερησίως. Όσα παιδιά ξόδευαν παραπάνω από δύο ώρες, τότε τα ποσοστά εμφανίζονταν διπλασιασμένα. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, δεν ήταν ξεκάθαρο το κατά πόσο τα υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας θα μπορούσαν να «ανταγωνιστούν» τα υψηλά επίπεδα τηλεθέασης. Εν τέλει όμως όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο κίνδυνος εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων όταν η τηλεθέαση ή η ενασχόληση με τον υπολογιστή ξεπερνά τις δύο ώρες, παραμένει ίδιος ανεξάρτητα από  τη φυσική δραστηριότητα των παιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου