Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο 5ης Bienalle παιδικής ζωγραφικής στα παιδιά του Νηπιαγωγείου Χρύσας_Τσάκων Αλμωπίας

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο
 Χρύσας-Τσάκων

Πριν τη λήξη του διδακτικού έτους (Ιούνιο 2011) πληροφορηθήκαμε με χαρά τη διάκριση 6 παιδιών μας στην 5η Biennale παιδικής ζωγραφικής. Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε την άνοιξη του 2010 με τα 23 παιδιά του στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο Μουσείο και Ακαδημία παιδικής τέχνης. Το θέμα της 5ης Biennale ήταν «Παιχνίδι με τους φίλους» και όσο αφορά την Ελληνική συμμετοχή συμμετείχαν 11.981 παιδιά από 239 πόλεις και 346 φορείς από την Ελλάδα και από την Κύπρο. Τα 6 παιδιά μας (5 νήπια και 1 προνήπιο την άνοιξη του 2010 ) διακρίθηκαν με το 3ο βραβείο: Δίπλωμα πολύ καλής συμμετοχής. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που συμβάλαμε να αναδειχθεί το ταλέντο των παιδιών μας και να διακριθούν με το συγκεκριμένο βραβείο. Χαιρόμαστε και για τα υπόλοιπα παιδιά μας, που συμμετείχαν με τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό, ομορφαίνοντας με τις ζωγραφιές τους τον κόσμο.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συμμετέχετε σε μια μελλοντική Biennale με τα παιδιά σας, προσφέροντας σε αυτά τη δυνατότητα να εκφράσουν μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής το δικό τους μοναδικό κόσμο και να τον «μοιραστούν» με χιλιάδες άλλα παιδιά από όλη τη γη με διαφορετική κουλτούρα αλλά με τον ίδιο παιδικό ενθουσιασμό και αυθορμητισμό.
Επίσης προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oikoumeni.gr προκειμένου να πληροφορηθείτε για το έργο του Μουσείο και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης.

Συμμετοχές

161.712 μαθητές από 580 φορείς και 139 χώρες
Ο κάθε φορέας επέλεξε ή βράβευσε τις καλύτερες από αυτές. Από τα ήδη επιλεγμένα έργα που έφτασαν στη χώρα μας, η επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε τα παρακάτω
  • Χρυσά βραβεία: 169
  • Aριστη συμμετοχή: 155
  • Πολύ καλή συμμετοχή: 171

Ελληνικές Συμμετοχές

11.981 μαθητές από 239 πόλεις και 346 φορείς
·  Χρυσά βραβεία: 59
·  Αριστη συμμετοχή: 86
                                            ·  Πολύ καλή συμμετοχή: 148

Κείμενο: Ανθούλα Τσορτανίδου, Νηπιαγωγός Νηπιαγωγείου Χρύσας-Τσάκων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου