Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών (ΝΠΣ) στο Νηπιαγωγείο- Η πιλοτική εφαρμογή τους»



Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση όλων των Νηπιαγωγών της 35ης Περιφέρειας, στην Έδεσσα, από 9.00 π.μ έως 12.30 μ.μ με θέμα «Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών (ΝΠΣ) στο Νηπιαγωγείο- Η πιλοτική εφαρμογή τους». Εισηγήτριες θα είναι η κ. Ιφιγένεια Χριστοδούλου, Νηπιαγωγός και Μέλος της Συγγραφικής Ομάδας των Νέων Προγραμμάτων με εισήγηση «Τα Μαθηματικά στα Νέα Προγράμματα Σπουδών» 
και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Πέλλας και μέλος της επιμορφωτικής ομάδας των ΝΠΣ, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, με εισήγηση «Από το ΔΕΠΠΣ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο».
Έγινε επίσης μία σύντομη παρουσίαση από το Σύλλογο Φιλόζωων Έδεσσας σχετικά με υλικό για την προστασία των ζώων και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντί τους,  υλικό το οποίο θα διανεμηθεί σε όσα Νηπιαγωγεία επιθυμούν να το έχουν.
Η συμμετοχή των Νηπιαγωγών ήταν καθολική και πολύ σημαντική η συζήτηση και ο διάλογος που διεξήχθη μετά τις εισηγήσεις.
Βέβαια η ενημέρωση για τα Νέα Προγράμματα ΣΠουδών δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί με μία μόνο επιμορφωτική συνάντηση. Μέσα στη σχολική χρονιά ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία για εργαστήρια μεθοδολογίας και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο ΝΠΣ
 Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από τη συνάντηση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου