Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κούλελης στο μουσικό εργαστήρι
 
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
για νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, γονείς κ.α.* 
 
Ημερομηνία: Σάβ. 22/02, 2μμ-6μμ
 
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες 
 
Διεύθυνση: Καραΐτση 6, Γιαννιτσά
 
Τηλ. επικοινωνίας:2382029192
 
Συμμετοχή 20 ευρώ  (*Θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ στους συμμετέχοντες)                     

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
με συνοδεία από ούτι, νέι, κιθάρα, κρουστά & τραγούδι
«παραμυθάκι ρεβυθάκι»
 
Ημερομηνία: Σάβ. 22/02, στις 7μμ                                   
Διάρκεια παράστασης: 50’                                                     
Διεύθυνση: Καραΐτση 6, Γιαννιτσά  
Τηλ. επικοινωνίας: 2382029192
Είσοδος ελεύθερη     

Afficher meg1.jpg dans le diaporama
                                                     
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 δημιουργεί 
την ομάδα «Τρισεύγενοι»  και μπαίνει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης. Από το 2002 αφηγείται επαγγελματικά σε συνεργασία πάντα με τον Παναγιώτη Κούλελη, αυτοδίδακτο μουσικό, που τη συντροφεύει στη ζωή και στα παραμύθια. Οι δύο τους συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζονται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υλοποιώντας  προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκαν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Έβρου, Ξάνθης και Βέροιας), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιού στην Κέα, φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, Αθηνών, Κοζάνης κ.α.) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο). Συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά  συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο.                                                                                                     

Η Ανθή και ο Παναγιώτης ταξιδεύουν, αφηγούνται, συλλέγουν παραμύθια.  Διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσουν την τέχνη τους και να μοιραστούν ιστορίες με άλλους.
  
Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης)  και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.     
  
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο τους CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON» και το 2013 «Το Δαφνοκούκουτσο» βιβλίο-CD από τις εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ».


                 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου