Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σήμερα μαγειρεύουμε για το Γεύμα Αγάπης του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free digital slideshow personalized with Smilebox







Τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου – Τμήματος Ένταξης & 17ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών μαγειρεύουν για το Γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Προσφορά αγάπης από την περίσσεια των παιδικών ψυχών κάνανε σήμερα τα νηπιαγωγεία μας, μαγειρεύοντας φακές για να γευτούν οι συμπολίτες μας που δεν έχουν τα προς το ζην.
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων των Νηπιαγωγείων μας και κατόπιν συνεννόησης με το Γεύμα Αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών προσφερθήκαμε σήμερα να διαθέσουμε φακές (μαγειρεμένες από τα χεράκια μας), ελιές, χαλβά & πορτοκάλια. Ένα Γεύμα Αγάπης γεμάτο χαμόγελα, παιδικές φωνούλες και αθώες απορίες σχετικά με τη σημασία και την αξία της σημερινής φιλανθρωπικής μας δράσης.
Ευχαριστούμε θερμά, για μία ακόμη φορά το Σύλλογο Γονέων των Νηπιαγωγείων μας για τη συστράτευσή του και σ’ αυτή τη δράση μας σχετικά με τον Εθελοντισμό & τη Φιλανθρωπία καθώς επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πατέρα Γεώργιο που βρέθηκε σήμερα κοντά μας, μίλησε στα παιδιά μας για την αξία της Φιλανθρωπίας και γενικότερα της Αλληλεγγύης και κυρίως της Αγάπης προς το συνάνθρωπο εκφράζοντας έτσι το μήνυμα της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας συνολικότερα.
Αποχαιρετώντας μας ο Πατέρας Γεώργιος μας προσκάλεσε να επισκεφτούμε και να δούμε από κοντά την προετοιμασία του καθημερινού Γεύματος Αγάπης. Εμείς από την πλευρά μας δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση και προσφέραμε μια αφίσα φτιαγμένη από τα παιδιά με πολύ αγάπη για να θυμούνται κι αυτοί τη σημερινή μέρα.
Το Γεύμα Αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» ιδρύθηκε με την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και υλοποιήθηκε από τους ιερείς του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου. Στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και το φαγητό παρασκευάζεται με την εθελοντική προσφορά εβδομήντα περίπου κυριών από τις οποίες έξι είναι υπεύθυνες ομάδων. Το πρόγραμμα φαγητού, τα τρόφιμα και τις παραγγελίες επιμελείται η οικονόμος του γεύματος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ιερέα. Μόνιμοι πόροι εσόδων δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η πλουσιοπάροχη αγάπη του κόσμου και των αρχόντων του τόπου που κατά καιρούς συνεισφέρουν στο θεάρεστο αυτό έργο.
Σκοπός του γεύματος είναι να βοηθήσει ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αλλά και να διατηρήσει την ανωνυμία των απόρων αδελφών γι αυτό και φροντίζει να παραδίδει το φαγητό κατ’ οίκον στα ογδόντα άτομα που λαμβάνουν σήμερα το γεύμα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου