Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το ρόδι που έσπασε ήταν γεμάτο...

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free digital slideshow personalized with Smilebox
Ξεκινάμε την μέρα μας και την εβδομάδα μας με ένα όμορφο παραμύθι για μια μικρή ροδιά που είχε μόνο ένα ρόδι…και μας αρέσει τόσο πολύ που  αποφασίζουμε να το δραματοποιήσουμε κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα σποράκια του ροδιού.Το ρόδι που έσπασε ήταν γεμάτο αστέρια λέει ο Γιώργος Σεφέρης στο Χάικου  Νέα Μοίρα κι ο ζωγράφος Stephen Mackey εμπνέεται και φτιάχνει τον πίνακα:  «The Blood of a Pomegranate»- Αναρωτιόμαστε για το όνομα της κοπέλας κι επειδή κανείς δεν ξέρει ποιο να είναι αποφασίζουμε να την ονομάσουμε Ροδούλα. Άραγε το δικό μας ρόδι που σπάει με τι θα θέλαμε να είναι γεμάτο; …με καραμέλες με παιδάκια με αυτοκινητάκια…με αστέρια …Το ζωγραφίζουμε ….

Για να είναι η χρονιά μας ρόδινη , γόνιμη και δημιουργική βγαίνουμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας και σπάμε ρόδια κατά  το έθιμο κι ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο τα όνειρα τους και οι επιθυμίες τους να είναι ρόδινες σαν τα σποράκια των ροδιών μας!!!
Κλείνουμε την μέρα μας φτιάχνοντας χυμό από ρόδι που αν και ξυνούτσικος είναι τόσο μα τόσο υγιεινός!!!

Καλή και ρόδινη χρονιά σε όλους μας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου