Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«Μυρωδιές και Χρώματα… Γεύσεις και Αρώματα!!!»


Η 16η Οκτωβρίου, τον Οκτώβριο του 1980 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, έχοντας ως  στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Εμείς γιορτάσαμε τη μέρα αυτή, με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας, με...

 «Μυρωδιές και Χρώματα… Γεύσεις και Αρώματα»

Διαβάσαμε το παραμύθι: «Οι φαταούλες»  της Ρόζμαρι Γουέλς σε μετάφραση Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη που μιλάει για την αξία της υγιεινής διατροφής.


«Οι Φαταούλες μια οικογένεια χοντρών που τρελαίνονται για τα χάμπουργκερ, πατατάκια, πίτσες, γλυκά, τσουρέκια, μπισκότα, παγωτά. Μια μέρα ο μπαμπάς Φαταούλας, η μαμά Φαταούλας, η Φουσκίτσα, ο Μπουλούκος και η μικρή Αυγή ξεκινούν με το Φαταουλοάμαξο για το λούνα παρκ. Στο δρόμο όμως το αυτοκίνητό θα σταματήσει. Οι Φαταούλες θα βρεθούν στην εξοχή, σε ένα αγρόκτημα που έχει μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τι θα κάνουν τώρα οι Φαταούλες που δεν έχουν  φάει ποτέ κάτι υγιεινό;..." 

Με αφορμή την χαρούμενη αυτή ιστορία που μας προτείνει  να τρώμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε τα πολλά γλυκά, και τα τυποποιημένα προϊόντα (μπισκότα, πατατάκια, κρουασάν…) συζητήσαμε για τις δικές μας διατροφικές  συνήθειες και το διατροφικό μας μέλλον, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και τον  υποσιτισμό, που απειλεί  εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες στον πλανήτη στις υποανάπτυκτες χώρες ενώ την ίδια ώρα στις αναπτυγμένες χώρες το πρόβλημα της παχυσαρκίας απειλεί την υγεία εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Το τραπέζι μας γέμισε:"Μυρωδιές & Χρώματα... Γεύσεις & Αρώματα"

Αναγνωρίσαμε, μυρίσαμε, δοκιμάσαμε και γευτήκαμε φρούτα.





Φτιάξαμε μια υπέροχη, πολύχρωμη, μυρωδάτη και γευστική φρουτοσαλάτα...




 τη σερβίραμε σε μπολάκια και τη φάγαμε.




Ζωγραφίσαμε  ένα πανέμορφο καλάθι και  με τυπώματα φρούτων φτιάξαμε έναν μαγευτικό πίνακα ζωγραφικής με τίτλο«Μυρωδιές και Χρώματα… Γεύσεις και Αρώματα!!!»
















Διασκεδάσαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι: «Φρούτα Φρουτ»





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου