Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

"Μ ένα χαμόγελο θα κάνω ότι μπορώ, τα σκουπίδια όλα μαζί δε θα πετώ"

Καθημερινά τα Απίθανα Νηπιάκια μας καταφτάνουν στο σχολείο φέρνοντας από το σπίτι ανακυκλώσιμα υλικά και ο μπλε κάδος, η δική μας Ανακυκλωκαδούλα, δε μένει ποτέ νηστική.  Οι φίλοι της Ανακυκλωκαδούλα μας, ο Γυαλάκης, ο Αλουμινάκης, ο Πλαστικάκης και τον Χαρτάκης  που  τους έχουμε ήδη γνωρίσει της κρατούν συντροφιά. Σήμερα όμως συνέβη κάτι περίεργο!!! Φασαρία επικρατούσε μέσα στην Ανακυκλωκαδούλα"Ουφ θα σκάσουμε όλοι μαζί εδώ μέσα, δε γίνεται να ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον" ακούστηκε μια γλυκιά φωνούλα από μέσα. Ήταν ένα μικρούλη γυάλινο μπουκαλάκι που είχε καταπλακωθεί από τα άλλα μπουκάλια και τα κουτιά. 
Έτσι αποφασίσαμε να τους χωρίσουμε και να φτιάξουμε τέσσερα σπιτάκια ένα για τον καθένα. Βρήκαμε τέσσερα χαρτόκουκουτα και τα βάψαμε χρωματιστά..


















Τους αφήσαμε να στεγνώσουν κι εμείς μέσα από το βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο παρακολουθήσαμε την  παραγωγή – επεξεργασία σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη στην ΒΙΠΕΘ Σίνδου.


Οι κάδοι - σπιτάκια έχουν στεγνώσει και η διαδικασία του χωρισμού ξεκινά. 

Κίτρινο για τον Αλουμινάκη...



Πράσινο για τον Γυαλάκη...




Κόκκινο για τον Αλουμινάκη...




Μπλε για τον Χαρτάκη...





Κολλήσαμε χαρακτηριστικές εικόνες στο κάθε σπιτάκι.









Γράψαμε τις ταμπελίταες με τα ονόματα τους και τις τοποθετήσαμε επάνω.


















Και ήρθε η σειρά να μπουν όλοι στη θέση τους. Ξεχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα τοποθετούμε στους κάδους - σπιτάκια.













Στην ιστοσελίδα της ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης http://www.herrco.gr/game.html πατώντας το σύνδεσμο "Μάθε για την ανακύκλωση", παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.


"Ανακύκλωση θα πει ζωή από την αρχή κι είναι απαραίτητη πολύ!!!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου