Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Τη UNICEF βοηθάω και από χαρά πετάω


Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016

Πως όμως θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά όλου του κόσμου, τη φίλη μας τη Unicef  και το σπουδαίο έργο της; Με ποιο τρόπο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στα παιδιά που πεινάνε, που δεν έχουν νεράκι να πιουν, σπίτι για να μείνουν, σχολεία για να μορφωθούν, φάρμακα και εμβόλια για να μην αρρωσταίνουν; -Να κάνουμε κυρία ένα δέμα και να το στείλουμε, να βάλουμε απ' όλα μέσα και φαγητά και νερό και φάρμακα και βιβλία και παιχνίδια. Ρωτήσαμε και ανακαλύψαμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς είναι πολύ μακριά και χρειάζεται πολλά πολλά χρήματα για να φτάσει το δέμα. Μέσα στο φάκελο ανακαλύψαμε μια  ταχυδρομική επιταγή. Αμέσως τα παιδιά πρότειναν να μαζέψουμε χρήματα και να στείλουμε επιταγή.

Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξαμε κουλουράκια καρδούλες, να τα διαθέσουμε στους γονείς μας και αυτοί με τη σειρά τους να βάλλουν μέσα στον κουμπαράκο μας ένα χρηματικό ποσό για να συμβάλλουμε στο έργο της Unicef  την ιδέα για τα κουλουράκια την πήραμε από εδώΟ κουμπαράκο μας!!!Όλοι οι γονείς μας με μεγάλη χαρά στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παιδιών για βοήθεια.
Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουμε τον κουμπαράκο μας και θα στείλουμε το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουμε με ταχυδρομική επιταγή.

Μέσα από το λογισμικό που μας διέθεσε η  Unicef   περιηγηθήκαμε  και γνωρίσαμε τους ήρωές μας: τη Σερίνα από τον Τσάντ της Αφρικής, τον Τανοσί από την Κίνα, τον Πίτσου-Πίτσου από το Περού, την Ζαχρά από την Ινδία και τον Γιώργο από την Ελλάδα.

Μια κούκλα είναι η εκπρόσωπος κάθε χώρας. Με τη βοήθεια της κούκλας επισκεφτήκαμε την Αφρική, την Κίνα, το Περού, την Ινδία και την Ελλάδα. Μέσα από φωτογραφίες κάναμε μια πρώτη επαφή με τον πολιτισμό της κάθε χώρας και μέσα από τα  παιχνίδια με την παράδοσή της. Τα παιδιά μέσα από αυτά τα λογισμικά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους λαούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης,


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου