Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή παράσταση Ιούνιος 2016


Τίτλος της παράστασής μας;
 "Στων σκουπιδιών τη γειτονιά έναν καιρό και μια φορά" σε διασκευή της κ. Στέλλας Μπάρμπα του ομώνυμου παραμυθιού της Ακριβή Λαζαρίνη και Ελισάβετ Σπύρου. Μια γειτονιά γεμάτη σκουπίδια τα οποία δυσανασχετούν μια καλοκαιρινή νύχτα μέσα στον πράσινο κάδο, τον Φαγανοσκουπίδη μας, καθώς είναι στριμωγμένα μέσα προκαλούν δυσοσμία και δημιουργούν αναστάτωση.
Οι ήρωές μας είναι οι κάτοικοι των κάδων που βρίσκονται στη γειτονιά μιας πόλης μια καλοκαιρινή νύχτα με αστροφεγγιά, κονσέρβες, κουτιά, μπουκάλια, μπαταρίες, εφημερίδες ενώ οι υπάλληλοι του δήμου μες στα άγρια χαράματα, δουλεύουν πυρετωδώς για να την καθαρίσουν. Η άφιξη ωστόσο της Ανακυκλωκαδούλας προκαλεί αρχικά αναταραχή, αλλά η αγάπη του Φαγανοσκουπίδη για εκείνη και τελικά ο γάμος τους, δίνει στην ιστορία μια πλοκή που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο και προσφέρει στα σκουπίδια διαμάντια τη θέση που τους αρμόζει μέσα στον μπλε κάδο.

Ένα όμορφο ταξίδι στην ανακύκλωση από τα Απίθανα Νηπιάκια, γεμάτο περιβαλλοντικά μηνύματα, κατάλληλα ερεθίσματα για συζήτηση και διαμόρφωση αξιών και συμπεριφορών.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου