Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Χρυσό Βραβείο EDUCATION LEADERS AWARDS στο 4ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας (νηπιαγωγός Στέλλα Ντίνου)


 EDUCATION LEADERS AWARDS: Χρυσό βραβείο στο 4ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας με εργασία του τμήματος της Νηπιαγωγού Στέλλας Ντίνου με θέμα 
 
"Η παραδοσιακή φορεσιά ταξιδεύει στο χρόνο"

Γράφει η Στέλλα Ντίνου:





Η εργασία «η παραδοσιακή φορεσιά ταξιδεύει στο χρόνο» ήταν μία εργασία η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Teachers For Europe.Ήταν πραγματικά μία πρόκληση αφού παρόμοιο πρόγραμμα δεν είχε υλοποιηθεί ξανά από Νηπιαγωγεία όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος. Το πρόγραμμα στήθηκε σταδιακά λιθαράκι λιθαράκι μιας και επρόκειτο να εστιάσουμε σε θέματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά, η μουσική παράδοση, η εθνική ταυτότητα, έννοιες άγνωστες για την ηλικία των 4-5 χρόνων.
Οι κύριοι στόχοι μας ήταν:
• Να εμπλουτίσουν τα παιδιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον που παρουσιάζεται  σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και να ενισχύσουν τη  συμμετοχή τους ως ενεργοί πολίτες μέσα σε αυτό, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.
• Να εξοικειωθούν σε βιωματικές και εναλλακτικές παιδαγωγικές τεχνικές με στόχο την παροχή γνώσης σε σύγχρονα ευρωπαϊκά θέματα.
• Να αποτελέσουν μέλη μίας Παν-Ευρωπαϊκής Κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αρμονική συνεργασία των κρατών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.
• Να συμμετέχουν σε ένα ενεργό δίκτυο ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών στην εκπαίδευση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία καταπληκτική ομάδα παιδιών και πολύ συνεργάσιμοι γονείς μας οδήγησαν στην επίτευξη του στόχου μας.
 Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι όλοι οι λαοί αν και διαφέρουμε στο πολιτιστικό κομμάτι ωστόσο είμαστε ίδιοι ως προς τις επιδιώξεις μας που αφορούν στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη.  Τα παιδιά κατανόησαν τα στοιχεία που είχαν σχέση με την παράδοση, τη συνέχιση και την διαφύλαξη της. Ένιωσαν περήφανα για την καταγωγή και τις ρίζες τους.
 Το πρόγραμμα μας αξιολογήθηκε τον Μάιο του 2017 από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής  επιτροπής στην Ελλάδα και πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε άλλα προγράμματα εκπαιδευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρώτη θέση έδινε τη δυνατότητα στους επιτυχόντες για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες με επισκέψεις στο Ευρωπαϊκά κοινοβούλιο, την Comission αλλά και την ενημέρωση μας πάνω σε εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά ζητήματα .

Φέτος η επιτυχία συνεχίζεται. Κερδίσαμε το Χρυσό βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EDUCATION LEADERS AWARDS. Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει σαν στόχο την ανάδειξη και τη βράβευση των βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης. Αρχικός στόχος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας όχι απλά για να κριθεί αλλά και για να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της. Κατά δεύτερον είναι η διάκριση ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτερες και οι πιο ιδιαίτερες προσπάθειες.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά και η συγκίνηση ακούγοντας το όνομα του νηπιαγωγείου μας να δεσπόζει στην πρώτη θέση για την κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ανάμεσα σε άλλες 50 εργασίες από δημόσια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολλέγια, ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, και διάφορους ΜΚΟ εκπαιδευτικούς οργανισμούς ανά την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα σημαντική για την υλοποίηση του προγράμματος μας ήταν η συνεργασία των χορευτικών συλλόγων και των λαογραφικών φορέων της πόλης μας.

1 σχόλια:

Радомир Эра είπε...

Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.

Δημοσίευση σχολίου