Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η χρήση κινητού στην εγκυμοσύνη γεννά προβληματικά παιδιά

Ουάσιγκτον
Οι έγκυες γυναίκες που κάνουν συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδιά με προβληματική συμπεριφορά σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στη Δανία. Οπως συγκεκριμένα προέκυψε από τη μελέτη - περιελάμβανε περί τις 100.000 γυναίκες οι οποίες ήταν έγκυες μεταξύ του 1996 και του 2002 καθώς και περισσότερα από 28.000 παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας επτά ετών στο τέλος του 2008 - τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι ακόμη εντονότερα εάν και τα ίδια τα μικρά παιδιά κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου.
Η μελέτη αυτή είναι η δεύτερη που μαρτυρεί σύνδεση μεταξύ της έκθεσης του εμβρύου στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και στην εμφάνιση προβλημάτων στη συμπεριφορά κατά την παιδική ηλικία. Η πρώτη μελέτη του είδους είχε διεξαχθεί σε 13.000 παιδιά που ήταν επτά ετών στα τέλη του 2006.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health», περισσότερο από το ένα τρίτο των 7χρονων παιδιών (35%) χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα (έναντι του 30% της πρώτης μελέτης). Το 17% των παιδιών είχε εκτεθεί στα κινητά τηλέφωνα πριν ή μετά τη γέννησή του (έναντι του 10% της πρώτης μελέτης). Αντιθέτως «αμόλυντο» από την έκθεση στα κινητά πριν ή και μετά τη γέννηση ήταν το 53% των παιδιών της πρώτης μελέτης και το 39% των παιδιών της δεύτερης μελέτης.
Τα αποτελέσματα και των δύο μελετών δείχνουν ότι ποσοστό της τάξεως του 3% των παιδιών εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά ενώ αντίστοιχο ποσοστό αντιμετώπιζε κίνδυνο εμφάνισης προβληματικής συμπεριφοράς.
Τα ανησυχητικά αυτά συμπεράσματα εξήχθησαν αφού ελήφθησαν υπόψη και άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε προβληματική συμπεριφορά των παιδιών, όπως είναι ο χρόνος ενασχόλησης της μητέρας με το παιδί. Οι συγγραφείς της νέας μελέτης καταλήγουν τονίζοντας ότι «ακόμα κι αν είναι πρώιμο να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα ως μία σχέση αιτίας και αιτιατού, πιστεύουμε ότι η πρώιμη έκθεση στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι ένας κίνδυνος, που αν επαληθευθεί, θα αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με δεδομένη την εκτεταμένη χρήση αυτής της τεχνολογίας».
-πηγή-Εφημερίδα το ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου