Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινωνικές σχέσεις στο νηπιαγωγείο. Επιμορφωτικό σεμινάριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 επιμορφωτική συνάντηση όλων των Νηπιαγωγών της 35ης Περιφέρειας στην Έδεσσα από 8.30 πμ έως 12.30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με θέμα «Κοινωνικές σχέσεις των παιδιών στο νηπιαγωγείο-Κοινωνιομετρικό Τεστ με εφαρμογή και αξιοποίηση στη τάξη» Εισηγήτριες ήταν  α) η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ημαθίας κ.  Ευθυμία Γώτη και β) η Νηπιαγωγός  κ. Αγορίτσα Τζίμα.Η παρουσία των Νηπιαγωγών στο σεμινάριο ήταν καθολική και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Σημαντικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις έγιναν από αρκετές νηπιαγωγούς κυρίως για την εφαρμογή του κοινωνιομετρικού τεστ και για τη σημασία τους στο νηπιαγωγείο ως εργαλείο αξιολόγησης των κοινωνικές σχέσεων και ως υποστηρικτικό υλικό για χρήση του στο φάκελο προόδου του παιδιού (portfolio).

Οι εισηγήτριες θα μας στείλουν το υλικό των παρουσιάσεών τους για να το αναρτήσουμε εδώ.
Στην επιμορφωτική αυτή συνάντηση παρουσιάσαμε και δύο νέες εκδοτικές δουλειές νηπιαγωγών και ανακοινώθηκαν ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Νηπιαγωγείου (περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις).Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες - εισηγήτριες και όλες/ους τις/ους νηπιαγωγούς για τη συμμετοχή τους.
Την συνάντηση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Θεοδωρίδης Θεόδωρος (φωτο δεξιά) και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Έδεσσας κ. Χατζόγλου Ιωάννης.

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου