Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καπνίζετε...και θέλετε να το κόψετε;

ΕΝΑΡΞΗ  ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 9/2/12

(ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ» λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αυξημένη επιθυμία για την διακοπή του καπνίσματος διοργανώνει νέα Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος στην Έδεσσα την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.
Στις μέρες μας εκτιμάται ότι περίπου το 90% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Παρόλα αυτά μόνο 1 στους 7 τα καταφέρνει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια από ειδικούς.
Η ομάδα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Ν. Πέλλας με στόχο την πληροφόρηση και υποστήριξη των ατόμων στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.  Συγκεκριμένα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της ψυχολογικής εξάρτησης που συντηρεί τη συνήθεια του καπνίσματος.
Η ομάδα έχει τη μορφή εργαστηρίου και περιλαμβάνει 8 έως 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας με θέματα όπως: «Οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος», «Αντιμετώπιση των στερητικών συμπτωμάτων»,  «Διαχείριση συναισθημάτων», «Εναλλακτικές συμπεριφορές», «Πρόληψη της υποτροπής», κ.α. Όσοι ενήλικες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 23810 51174 ή να παραβρεθούν στο Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 17:30.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος       Λάζαρος Σιάντσης
                                      Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου