Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μάσκες, Μάσκες, Μάσκες: ένα πρότζεκτ σε νηπιαγωγείο μας

Αναζητώντας θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν Nηπιαγωγοί μας στην 35η Περιφέρεια βρήκα, στη συλλογή που είχαμε κάνει τη σχολική χρονιά 2004-2005,ένα σχέδιο εργασίας με θέμα "μάσκες".Εκείνη τη χρονιά είχαμε συλλέξει αρκετά σχέδια εργασίας, όπως και τις δύο προηγούμενες βέβαια, με τη διαφορά πως αυτή τη συλλογή, αφού όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες ήταν σε ηλεκτρονική μορφή, τα συγκεντρώσαμε σε ένα CD και έγινε διανομή σε όσα Νηπιαγωγεία της 35ης  Περιφέρειας επιθυμούσαν να το λάβουν. "Ξεφυλλίζοντας" λοιπόν τις σελίδες του σχεδίου "Μάσκες" αποφάσισα να αναρτηθεί στο blog μας για δύο λόγους: πρώτον, γιατί είναι επίκαιρο λόγω της Αποκριάς που διανύουμε και μπορείτε να πάρετε ιδέες για πρωτότυπες κατασκευές και δεύτερον στη μνήμη της νηπιαγωγού που το υλοποίησε, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο...δεν είναι πια κοντά μας.Μια συνάδελφό μας που έφυγε πολύ γρήγορα!

Σας δίνω το σύνδεσμο στο google drive όπου το ανάρτησα για να το επισκεφτείτε και να πάρετε ιδέες.

https://drive.google.com/file/d/0B6VowXVELOD2XzJfcGFrN3pHU3c/edit?usp=sharing

Η καταγραφή του είναι αναλυτική και φαίνεται ότι το σχέδιο εξελίσσεται με βάση τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις αναζητήσεις των παιδιών και επιπλέον ακολουθεί τα βασικά στάδια της σχετικής διδακτικής μεθοδολογίας. Το σύνολο από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο δίνει επίσης μία ενισχυμένη εικόνα και τον τρόπο που υλοποιήθηκε και αξιολογήθηκε.

Καλές Αποκριές!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου