Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 4ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (φωτο+βίντεο))
Την Παρασκευή 14-2-2014 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Εξοχότατος Dr. Martin Ladislau Salamon, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα, Μιχάλης Καραμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τρύφων Μαυροπαλιάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Αναστάσιος Δίου, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Έδεσσας και Πρόεδρος του «ΕΥ ΖΗΝ» κα. Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Έφη Ταμβίσκου, η Διευθύντρια του 4ου νηπιαγωγείου κα. Κατερίνα Κατσάκη, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί φορείς και πλήθος γονέων και κηδεμόνων των παιδιών.
Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας κ.κ. Στέφανος τόνισε στο χαιρετισμό του ότι το σχολείο που εγκαινιάζεται αποτελεί εστία εφοδιασμού των μικρών παιδιών και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της τοπικής κοινωνίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δασκάλους στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις σύγχρονες προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες κατασκευάστηκε το έργο, στην πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου ενώ στάθηκε στην επιτυχή προσπάθεια και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για έργα υποδομών στην Π.Ε. Πέλλας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα όλων των συναρμόδιων φορέων της Π.Κ.Μ. για την ολοκλήρωση των έργων όπως το 4ο νηπιαγωγείο Έδεσσας. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν γίνει σε 52 σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν 15000 μαθητές. Τόνισε ότι στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για αγαστή συνεργασία που έχουν και την αποτελεσματικότητά του στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων. Επίσης, ευχαρίστησε τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους, όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τον ανάδοχο του έργου για τη συνέπεια που επέδειξε στην τήρηση των προδιαγραφών και του χρονοδιαγράμματος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας «Το επόμενο διάστημα η παρουσία μας στην Πέλλα με έργα θα είναι ακόμα πιο έντονη»
Έπειτα, η κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη με την ιδιότητα της Σχολικής Συμβούλου δήλωσε ότι η προσχολική αγωγή είναι σημαντικός φορέας για την μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών ενώ, με τη σειρά του ο κ. Τσαλικίδης, Διευθυντής ΠΕ Πέλλας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην Πέλλα. Σε σύντομη δήλωσή του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου