Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ονοματοδοσία 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών "Δήμητρα Μίγγα-Κασάπη"



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη, 26-11-2014,  η ονοματοδοσία του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών η ονοματοδοσία του σχολείου. Το νηπιαγωγείο είχε την τιμή να λάβει το όνομα της Δήμητρας Μίγγα- Κασάπη, η οποία στα χρόνια του Mακεδονικού Αγώνα άσκησε αξιόλογη αγωνιστική και εκπαιδευτική δράση, με συνέχεια και συνέπεια στα επόμενα χρόνια, συνθέτοντας μια εμβληματική μορφή.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα τέκνα της Δήμητρας Κασάπη, Διονύσιος και Αναστασία Κασάπη και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, η κ. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Πέλλας και Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, ο κ. Μπαλτζίδης Κωνσταντίνος, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., ο κ..Δημήτριος Αδαμίδης, πρώην Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, ο κ. Κυριάκος Σκορδής, πρώην Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών, συνταξιούχοι και εν ενεργεία νηπιαγωγοί, γονείς και παιδιά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με του χαιρετισμούς των προϊστάμενων αρχών του τόπου  και ακολούθησε αφήγηση για την ζωή της  παραδειγματικής εκπαιδευτικού από την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια  έγινε εξιστόρηση των  εμπειριών του από το νηπιαγωγείο ενός εκ των παλιών μαθητών της Δήμητρας Κασάπη, του κ. Ιωαννίδη Χρηστάκη, ο οποίος είναι πρώην Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών και πρώην πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Το κλίμα συγκίνησης εντάθηκε όταν η Αναστασία Κασάπη ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τις εκπαιδευτικούς γι' αυτή την δράση και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Στη συνέχεια προβλήθηκαν παρουσιάσεις  με δραστηριότητες που πραγματοποίησαν οι νηπιαγωγοί και τα νήπια του συγκροτήματος Νηπιαγωγείων Γιαννιτσών(1ου, 9ου,13ου,14ου &17ου )με θέμα το  Νηπιαγωγείο του χθες και το Νηπιαγωγείο του σήμερα. 
Απαγγέλθηκαν ποιήματα, τα οποία έγραψε ειδικά για αυτήν  την περίσταση η δασκάλα του 2ου Δημ. Σχολείου Γιαννιτσών  κ.Στέλλα Δαναβασίλη, επίσης ποιήματα που ακούγονταν τις παλαιότερες εποχές  και τραγούδια από τα νήπια, τα οποία επενδύθηκαν μουσικά από τη δασκάλα  του 1ου Δημ Σχολείου Γιαννιτσών κ. Αναστασία Κιουρτζόγλου.  Τα νήπια ήταν ντυμένα με σχολικές ποδιές και τοπικές ενδυμασίες του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ». Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τα εδέσματα που προετοίμασαν οι γονείς των νηπίων.
 Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν έκδηλες στα μάτια των νηπιαγωγών, καθώς οι προσπάθειες τους τελεσφόρησαν έπειτα από αγώνα τριών χρόνων. Επιπλέον, το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί ένα τοπικό πρόσωπο και το αξιοθαύμαστο έργο του, ενέτεινε την ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το1ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών είναι το πρώτο στο Δήμο Πέλλας που ονοματοδοτείται. Μπορεί να  αποτελέσει παράδειγμα για την ανάληψη ανάλογων δράσεων και την προώθηση και αναβάθμιση του πολιτισμού και της παιδείας ενός τόπου. 
Ο Συλλογος Διδασκοντων των Νηπ/γείων: Ρούση Ευδοξία, Χριστοφορίδου Χρυσή, Τζουκμάνη Μαρία,  Παναγιωτίδου Σόνια, Μαυρογονάτου Κατερίνα, Δελιτζάκη Βάσω, Φαρμάκη Μαρία, Πατούση Ευγενία, Μπάρμπα Στέλλα, Παπαδοπούλου Παρθένα, Μπέτου Σταυρούλα, Καρβούνη Κλεοπάτρα – Άννα.
Πηγή: pellablog.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου