Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

10ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΠ)-Ελληνικής Επιτροπής

10 Συνέδριο ΟΜΕΡ -Δ.Π.Θ.

10ο ΣυνέΔδριο ΟΜΕΡ_ΔΠΘΤο συνέδριο οργανώνεται από την ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής, Ελληνική Επιτροπή), και τα δυο τμήματα της Σχολής Επιστημών  Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Π.Η.) και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.).
Το συνέδριο πρόκειται να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπως και όλα τα συνέδρια της ΟΜΕΡ μέχρι σήμερα.
Θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.  

Χώρος διεξαγωγής Συνεδρίου
Σχολή Επιστημών της Αγωγής,  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,  Χηλή, Αλεξανδρούπολη

Το συνέδριο απευθύνεται :
  • Σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης
  • Σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Παιδαγωγούς Προσχολικής Εκπαίδευσης
  • Σχολικούς Συμβούλους
  • Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Ερευνητές της εκπαίδευσης
  • Μέλη ΔΕΠ και ΕΠ των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σκοπός του συνεδρίου είναι: 
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία σε ζητήματα που αφορούν την μάθηση και τη διδασκαλία για την εκπαίδευση πολιτών για ένα αειφόρο μέλλον και σχετίζονται με όλα τα θεματικά αντικείμενα της εκπαίδευσης. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάδειξη σύγχρονων θεωρητικών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειρίας, γνώσης, προβληματισμού και δημιουργικού διαλόγου τόσο από εκπαιδευτικούς της πράξης όσο και από ερευνητές.

Παρουσίαση εργασιών:
Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν για κρίση προτάσεις συμμετοχής στο συνέδριο, σχετικές με τη θεματολογία του συνεδρίου,  στις εξής κατηγορίες:
37 ebooks παιδικής λογοτεχνίας με αφήγηση! 10 Φεβρουαρίου 2015 0 ebooks1 Μερικά βιβλία online για τους μικρούς μας φίλους. Στα περισσότερα από αυτά υπάρχει αφήγηση. “Ιστορίες που τις είπε η πέτρα” Μαρία Αγγελίδου “Φίλοι…Φως φανάρι” Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη “Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν” Κατερίνα Αναγνώστου “Παιχνίδια και ψιλικά” Νικόλας Ανδρικόπουλος “Το Πάσχα του Πασχάλη” Μαρία Ανδρικοπούλου “Δυό κοκόρια ζωηρά” Φιλομήλα Βακάλη – Συρογιαννοπούλου “Σε δύο τρελλά ημίχρονα” Αγγελική Βαρελλά “Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη” Ελένη Γερουλάνου “Πόσα λέει η ελιά, πόσα ακούει ο λαγός…” Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη “H Αρήτη της ροδιάς” Κική Δημητριάδου “Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής” Ελένη Δικαίου “Τα αδέσποτα” Σοφία Ζαραμπούκα “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” Άλκη Ζέη “Παραμύθια της Καλαβρίας” Παντελής Ζούρας “Που πήγαν τα Χριστούγεννα;” Βαγγέλης Ηλιόπουλος “Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί” Βασιλική Κάργα “Που πας χαλωνάκι;” Καλλιώ Καστρησίου “Η ώρα είναι εκατό” Λώρη Κέζα “Έξι φίλοι κι ένα δώρο” Μάνος Κοντολέων “Η μπουγάδα του Αϊ Βασίλη” Ιωάννα Κυρίτση “Οι φορεσιές του φεγγαριού” Σοφία Μαντούβαλου “Τα μαγικά μου αυτιά” Βούλα Μάστορη “Ξένοι στο Αιγαίο” Σύρμω Μιχαήλ “Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός” Αμάντα Μιχαλοπούλου “Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα” Χρήστος Μπουλώτης “Αν τ΄αγαπάς ξανάρχονται” Βασιλική Νευροκοπλή “Μια αστεία επιδημία” Βασίλης Παπαθεοδώρου “Και οι κακοί έχουν ψυχή” Σοφία Παράσχου “Ο κόσμος του πουθενά” Γιολάντα Πατεράκη “Η Γιόλα με το μπαλόνι” Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου “Ο καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο” Βαγγέλης Τασιόπουλος “Η Πουπού και η Καρλότα” Ευγένιος Τριβιζάς “Πως να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο” Γιολάντα Τσιαμπόκαλου “Το βιβλίο των δικών σου Χριστουγέννων” Κυριάκος Χαρίτος Ομιλούντα βιβλία ξένης λογοτεχνίας. Άκουσε τα ή κατέβασε τα σε mp3 “Η Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές” Πάνος Χριστοδούλου “Στον κήπο με τα παραμύθια” Βάσω Ψαράκη “Ο κηπουρός του ουρανού” Δήμητρα Ψυχογυιού Πηγή: http://babyradio.gr/

Διαβάστε περισσότερα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου