Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

"Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα"


Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που μας έρχεται φορτωμένος ιστορία και μνήμες.  Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε μια μεγάλη επέτειο, ένα σταθμό της ιστορίας μας,  μια χρυσή σελίδα. Το αξέχαστο, το μεγάλο, το δοξασμένο '40. Το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ που δείχνει την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή.
Παραμονή της επετείου όλα τα σχολεία με λαμπρότητα θα γιορτάσουν με γιορτές, καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεις.
Η 27η Οκτωβρίου, όμως έχει οριστεί και ως η ημέρα τιμής και γιορτής της Ελληνικής Σημαίας, Κάθε  Έλληνας βαθιά μέσα στην ψυχή του φυλάει  δυο μεγάλες αγάπες,  την Ελλάδα  και την Θρησκεία. Κι' αυτές τις δυο μεγάλες αγάπες τις βλέπει συνταιριασμένες στο ιερό μας σύμβολο – τη Σημαία με τις γαλανόλευκες λωρίδες της και τον ολόχρυσο  Σταυρό. Το ασπρογάλαζο Σύμβολο που τίμησαν οι  Έλληνες στρατιώτες μας στο μέτωπο και το έσωσαν μες στην αντάρα του πολέμου και νιώθουμε όλοι υπερηφάνεια, τρυφερή αγάπη και τιμή.
Έχοντας υπόψη ότι την ίδια συγκίνηση, αγάπη, τιμή και υπερηφάνεια νιώθουν και οι πολίτες όλων των χωρών του πλανήτη μας για τη σημαία τους, για το δικό τους ιερό σύμβολο και γνωρίζοντας ότι ζούμε σε μια πολιπολιτισμική κοινωνία, μέσα από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο: "Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα" θέλαμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, αξίες και ιδανικά και συνάμα να  καλλιεργήσουμε την αγάπη για την ειρήνη, την απόρριψη κάθε μορφής φυλετικής διάκρισης. 
Με τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας, κατά τη διάρκεια του προγράμματος γνωρίσαμε τις χώρες,  τα αξιοθέατα, τις παραδόσεις και τις συνήθειες μέσα από δρώμενα, τις εντοπίσαμε στην υδρόγειο σφαίρα, αναγνωρίσαμε και  παρατηρήσαμε τις σημαίες τους, ακούσαμε τον εθνικό ύμνο κάθε χώρας, τη μουσική τους και χορέψαμε χορούς... τέλος ετοιμάσαμε την   παράστασή μας για την ημέρα της γιορτής  που έχει τον ομώνυμο τίτλο: "Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα".
Πήραμε χρώματα, βάλαμε τη φαντασία μας και φτιάξαμε με τα παιδιά μια χαρούμενη γη  που κρατάει στα χέρια της όλες τις σημαίες των χωρών, αδελφωμένες και αγαπημένες.








Με τυπώματα φελλού φτιάξαμε τις προσκλήσεις μας. 















Αναγνωρίσαμε, ονομάσαμε και κολλήσαμε τη σημαία που βλέπαμε να υπάρχει κάθε φορά στο τραπέζι πάνω από τη γη.














Έτοιμες οι προσκλήσεις για να καλέσουμε τη μαμά, τον μπαμπά, τον παππού, την γιαγιά και τους όλους τους συγγενείς και φίλους. 



Εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας προσκαλούμε  στη γιορτή μας: "Κάθε Χώρα μια Σημαία… Υπερηφάνεια & Ιδέα"  Η γιορτή θα γίνει τη Δευτέρα 26-10-15, στην αίθουσα δεξιώσεων του ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στις 5:00 μ. μ.



ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου