Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

''Ένα ταξίδι με παρέα τη χελώνα τη χερσαία!


Προσοχή στις χελώνες!

Άνοιξη! Οι χελώνες έχουν ήδη ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη και αρχίζουν να κυκλοφορούν ψάχνοντας τροφή αλλά και σύντροφο για να ζευγαρώσουν. Και μερικά “κακά” αυτοκίνητα τις πατάνε!
Για το λόγο αυτό, τα παιδιά του 19ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών αποφάσισαν να βάλουν μια πινακίδα στο δρόμο που να προειδοποιεί τους οδηγούς. Την Παρασκευή, 15 Απριλίου, η πινακίδα τοποθετήθηκε σε αγροτικό δρόμο κοντά στο νηπιαγωγείο μας, δίνοντας μας την ευκαιρία και για ένα μικρό περίπατο!
Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: ''Ένα ταξίδι με παρέα τη χελώνα τη χερσαία!” που υλοποιούμε τη φετινή χρονιά.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας που μας έδωσε την άδεια να τοποθετήσουμε πινακίδα σε δημόσιο χώρο, τον Ηλία Παπαδόπουλο που επιμελήθηκε τα τεχνικά θέματα της κατασκευής, τον Κώστα Καπλάνη για την τοποθέτηση αλλά και όλους τους άλλους γονείς & κηδεμόνες για την άριστη συνεργασία τους!
Ευχόμαστε λιγότερες χελώνες νεκρές στο δρόμο αλλά και λιγότερες χελώνες σε αυλές σπιτιών ως κατοικίδια!


Σπέρη Καραμπατάκη, Νηπιαγωγός 19ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου