Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πίπης, το χάμστερ του 9ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών


Αγόρασαν ένα κατοικίδιο ζώο (pet) μετά από ψηφοφορία: τι ζωάκι θέλουμε στην τάξη μας; χελώνα, ψάρι ή χάμστερ. κατέληξαν στο τελευταίο και όταν αγόρασαν το χάμστερ με το κλουβί του, την τροφή του και ότι άλλο χρειαζόταν, έπρεπε να του δώσουν ένα όνομα. Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης ήταν κοντά και ο καλύτερος συνδυασμός της επικαιρότητας και της ζωής στην τάξη ήταν να κάνουν εκλογές, με κάλπη παρακαλώ, και όλες τις διαδικασίες (ψηφοδέλτιο, σταυροδοσία, άνοιγμα κάλπης, καταμέτρηση ψήφων). Και το όνομα αυτού ΠΙΠΗΣ με τους περισσότερους σταυρούς. Αποδεκτό αδιαμφισβήτητα. Έγινε ο συγκάτοικός τους στην τάξη, έχει τη φροντίδα των παιδιών, αναπτύσσονται σχέσεις αλλά γίνονται και πολλές άλλες διεργασίες που ακολουθεί η Κική, η νηπιαγωγός του 9ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών για να μάθουν τα παιδιά να συνυπάρχουν με τα ζώα, να τα φροντίζουν, να ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ και να ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ. 
Όταν τα παιδιά μου μίλησαν για τον Πίπη (Τρίτη 14-12-2010) ήταν μια πολύ κρύα μέρα και αυτός βρισκόταν κρυμμένος ανάμεσα στα πριονίδια στο πάτωμα του κλουβιού του και έβλεπες απλά ένα βουναλάκι από πριονίδια να κουνιέται. Η Κική άνοιξε το κλουβί και τον έδωσε στα χέρια των παιδιών που τον χαίρονταν και του μιλούσαν με τρυφερότητα και συμπάθεια. Μου εδειξαν και φωτογραφίες από την ψηφοφορία για το όνομά του (μπορεί σύντομα να τις φιλοξενήσουμε εδώ). Μια ευχάριστη "ζωντανή" ατμόσφαιρα, πραγματικά παιδαγωγική.



Όλοι και όλες μπορούμε να σκεφτούμε πόσα κερδίσει ένα μικρό παιδί σε μια φιλική σχέση με ένα ζωάκι πόσο μάλλον όταν είναι το ζωάκι της τάξης του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου