Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικοκινητικής για Νηπιαγωγούς

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, στα Γιαννιτσά, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων (πίσω πλευρά Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών) και ώρα 4.30 το απόγευμα  έως 8.30,  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο μουσικής, βιωματικό και εργαστηριακό, με θέμα:
Η μουσική στο Νηπιαγωγείο μέσα από τη μέθοδο Dalcroze

Με εισηγήτρια την κ. Δέσποινα Καραπάνου, Μουσικοπαιδαγωγό, Διπλωματούχο Καθηγήτρια Ρυθμικής του Ιnstutut Dalcroze Βρυξελλών.

Το τετράωρο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ρυθμική Αγωγή, ενεργητική μουσική ακρόαση, ορχήστρα κρουστών, ηχοϊστορία και παιδικό τραγούδι

Η κ. Καραπάνου με απλά βήματα θα δείξει στις/ους νηπιαγωγούς, είτε έχουν είτε δεν έχουν μουσικές γνώσεις, πως μπορούν να χτίσουν μουσικές δραστηριότητες, προσφέροντας αξέχαστες μουσικές εμπειρίες στα παιδιά, τα οποία ταυτόχρονα κατακτούν μουσικές και ρυθμικές γνώσεις και βιώνουν ένα ομαδικό μουσικό αποτέλεσμα.
Θα προβληθεί παράλληλα μία μαγνητοσκοπημένη δειγματική διδασκαλία μουσικοκινητικής που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα με τα νήπια του 2ου και 4ου Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης και θα συζητηθούν, με βάση αυτή την προβολή, τα βήματα για τη δημιουργία μίας ορχήστρας στο νηπιαγωγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου