Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο με το πρόγραμμα Comenius στην Πορτογαλία

 .

   Στις 22 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο 6 ημερών στην Πορτογαλία με θέμα: «Τα  μουσεία της Λισαβόνας».
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν πολύ ενδιαφέρον, καθώς έγινε ξενάγηση σε πολλά μουσεία και δόθηκαν νέες ιδέες και προτάσεις για τη μουσειακή αγωγή στην εκπαίδευση.
  Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για το νηπιαγωγείο
 είναι να δημιουργήσει  το κάθε παιδί
 «Το προσωπικό του μουσείο».
Δίνουμε σε κάθε παιδί ένα κουτί και αυτό το γεμίζει με αγαπημένα αντικείμενα που φέρνει από το σπίτι. Με βάση αυτά τα αντικείμενα παρουσιάζει τον εαυτό του στους συμμαθητές του.
Είναι μια δραστηριότητα χρήσιμη για την αρχή του σχολικού έτους καθώς βοηθά τα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους .Επίσης δίνει το στίγμα της ιδιαίτερης προσωπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του κάθε μαθητή. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς αφορά στα σύγχρονα πολυπολιτισμικά σχολεία στα οποία εργαζόμαστε.
Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής , καθώς και τα δίδακτρα του σεμιναρίου καλύπτονται πλήρως από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το σεμινάριο ήταν μια αξιόλογη επιμόρφωση και ενδιαφέρουσα εμπειρία για κάθε εκπαιδευτικό.
Η παρούσα ενημέρωση αφορά στη διάδοση του προγράμματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/COMENIUS/ « Υποτροφίες ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» για όλους τους συναδέλφους.
Το περιεχόμενο της δημοσίευσης αυτής αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για τις πληροφορίες που παρέχονται σ’ αυτήν.


Με εκτίμηση
Οι Νηπιαγωγοί
 Ελένη Ζιούρη ,Ελένη Πιτσιδοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου