Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο καπετάν Υγείας και η Νόστιμη Συμμαχία, εκπαιδευτικό υλικό για τη Διατροφή

Εκπαιδευτικό υλικό το οποίο έχει  αναπτύξει το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής –Prolepsis-  στα πλαίσια του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Έντυπο υλικό
Νηπιαγωγείο, Α’ & Β’ Τάξη Δημοτικού
color-book_thumb_croppedΜπλοκ ζωγραφικής (20 σελίδων) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την υγιεινή διατροφή, ποιηματάκια και αυτοκόλλητα, με τίτλο «Ζωγραφίζω και Μαθαίνω με τον Καπετάν Υγεία και τη Νόστιμη Συμμαχία» (2013-2014). 
Γ’ & Δ’ Τάξη Δημοτικού
capetan01_thumb_croppedΕκπαιδευτική εικονογραφημένη έκδοση (28 σελίδων) με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω να τρώω σωστά με τον Καπετάν Υγεία και τη Νόστιμη Συμμαχία». Ο Καπετάν Υγεία και οι φίλοι του, η Νόστιμη Συμμαχία, ξεναγούν τους μαθητές στα μυστικά της υγιεινής διατροφής παρουσιάζοντας τις ομάδες τροφίμων, πληροφορίες για τη συχνότητα των γευμάτων, αλλά και για τη σωματική δραστηριότητα. Το υλικό είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών. Οι πληροφορίες παρατίθενται με μορφή σύντομων φράσεων, ποιημάτων και μεγάλου αριθμού παιχνιδιών – ασκήσεων. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης αυτοκόλλητα (2013-2014).
Ε’ & Στ’ Τάξη Δημοτικού
capetan02_thumb_croppedΕκπαιδευτική εικονογραφημένη έκδοση (36 σελίδων) με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω να τρώω σωστά με τον Καπετάν Υγεία και τη Νόστιμη Συμμαχία». Ο Καπετάν Υγεία και οι φίλοι του, η Νόστιμη Συμμαχία, ξεναγούν τους μαθητές στα μυστικά της υγιεινής διατροφής παρουσιάζοντας τις ομάδες τροφίμων, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα, πληροφορίες για τη συχνότητα των γευμάτων, και για τη σωματική δραστηριότητα. Το υλικό είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών. Οι πληροφορίες παρατίθενται με μορφή σύντομων φράσεων, ποιημάτων και μεγάλου αριθμού παιχνιδιών – ασκήσεων. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης αυτοκόλλητα (2013-2014).
Μπορείτε να δείτε και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία, παζλ, παιχνίδια επιτραπέζια, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι ταχύτητας και στρατηγικής, εκπαιδευτικές διαδραστικές παρουσιάσεις- Βίντεο κάνοντας κλικ εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου