Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βρυτών:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ .
Στα νηπιαγωγεία συνηθίζουμε να κάνουμε αναφορές στις Παγκόσμιες ημέρες κυρίως σε αυτές που είναι κοντά στα ενδιαφέροντα των παιδιών.
 Η Ημέρα της Αποταμίευσης η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου.
είναι μια από αυτές που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο φέτος . Η ιδέα ξεκίνησε από τις νηπιαγωγούς καθώς συζητούσαμε για δραστηριότητες που θα γίνονταν στο σχολείο μας  και καταλήξαμε να προσκαλέσουμε το Διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο σχολείο μας καθώς  δε μπορούσαμε να επισκεφθούμε εμείς το χώρο τους.
- Εξηγήσαμε στα παιδιά τι είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Περιγράψαμε το χώρο και αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στην περιγραφή της πόρτας. Τα περισσότερα παιδιά στα χωριά δεν έχουν εικόνα από αυτονόητα πράγματα/εικόνες  στις πόλεις.(όπως η πόρτα ασφαλείας σε μια τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)Μιλήσαμε βέβαια για την αποταμίευση, τη σπατάλη, τη γενναιοδωρία,τη τσιγκουνιά.
-Διαβάσαμε τα παραμύθια «Ο κ. τσιγκούνης και η «Τσεπούλα κι Κουμπαράκος» (έκδοση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρήκαμε στο διαδίκτυο).
-Φτιάξαμε πορτοφόλια με αφρώδες υλικό  τα οποία διακοσμήσαμε με το μονόγραμμα του ονόματος του κάθε παιδιού.
-Αναφερθήκαμε στην παροιμία «φασούλι το φασούλι  γεμίζει το σακούλι» και τη ζωγραφίσαμε.
- Δημιουργήσαμε και το δίστιχο:
«Οι κουμπαράδες για να μαζεύουμε
 τα πορτοφόλια για να ξοδεύουμε»
-Φτιάξαμε ένα βιβλίο με ζωγραφιές και το χαρίσαμε στον καλεσμένο μας.
 -Προτείναμε στο Δημοτικό Σχολείο να κάνουμε μαζί την εκδήλωση κι η πρόταση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του Δημοτικού σχολείου.
 Η Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 λοιπόν ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το σχολείο μας. Μας
επισκέφθηκε  ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Ευστράτιος Καφετζής. Μας μίλησε για την αξία της αποταμίευσης. Διαχώρισε την έννοιά της από αυτήν της τσιγκουνιάς.
 Τόνισε ιδιαίτερα ότι η αποταμίευση μπορεί να κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα. Κι εμείς συμφωνούμε με αυτήν τη σκέψη. Χάρισε στον καθένα από εμάς έναν πολύ όμορφο κουμπαρά. Αυτός ο κουμπαράς ανοίγει με ένα ειδικό κλειδί που  υπάρχει στο Ταμιευτήριο. Τα παιδιά έκαναν  ερωτήσεις στον καλεσμένο μας.
Η εκδήλωση τελείωσε με κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων. Πιστεύουμε ότι στους δύσκολους καιρούς μας τα παιδιά κατάλαβαν την αξία της αποταμίευσης.
Κύριε Στράτο, σας ευχαριστούμε πολύ.
 Οι μαθητές,οι εκπαιδευτικοί και  Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βρυτών .

Οι νηπιαγωγοί του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βρυτών.

 Βασιλική Φραντζή, Ελένη Πιτσιδοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου